Global Navigation

Hippisch Centrum 'De Boleemhoeve'
Zevenaar

Main Navigation

Sub-Navigation

Content

 
Manege


De Boleemhoeve is een gezellige manege in Zevenaar, Gelderland, voor jong en oud.


Kinderen van 5 tot en met 8 jaar beginnen in de Rakkertjes lessen. Dit zijn kennismakingslessen om pony-vrij te worden en in een gezellige groep de eerste basiskennis op te doen. De groepen zijn klein, de sfeer is gemoedelijk.
Deze lessen zijn op een vaste dag en duren een half uur. Papa, mama of een andere bekende loopt mee naast de pony. Kosten van deze pony rijlessen zijn 29,50 per maand.
Inschrijven kan via de mail info@boleemhoeve.nl. Wil je eerst een indruk? Kom dan eens kijken bij onze Rakkers.

Dinsdagmiddag 15.30 - 16.00 uur

Dinsdagmiddag 17.30 - 18.00 uur (vol)

Woensdag van 14.00 - 14.30 uur (vol)

Woensdag van 16.30 -17.00 uur (vol)

Donderdag van 17.30 - 18.00 uur. (vol)

Vrijdagmiddag van 16.30 - 17.00 uur (vol)

Vanaf april 2017 is er een nieuwe Rakkertjes groep gestart op dinsdagmiddag om 15.30 uur. Inschrijven is nog mogelijkVoor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen beginnen wij met privé-lessen.
Manege lessen:
Wanneer je voor het eerst paard gaat rijden, zal je nog veel moeten leren. Hoe zadel ik een paard op, hoe geef ik beenhulp, wat is een grote volte, etc, etc. Om dit alles goed te leren beginnen we met privé-lessen, zodat alles rustig doorgenomen en geoefend kan worden.

Wanneer men de eerste basisbeginselen onder de knie heeft, kan er overgestapt worden naar de groepsles. Leerlingen die in een groepsles meerijden dienen op tijd aanwezig te zijn, indien nodig zelf het paard/pony uit de wei halen en moeten zelf het paard of de pony poetsen en opzadelen. Poetsen en zadelen gebeurt in de stal, niet op de wasplaats of buiten aan de muur. Het gevaar bestaat dan dat je paard losschiet en de weg op kan rennen. Nog een tip; poets eerst het paard en ga dan pas je zadel halen, zodat je het zadel gelijk op het paard kan leggen en niet op de grond. Zo voorkom je beschadigingen. Op het tijdstip van je les ga je met je paard/pony naar de rijhal en daar kun je de instructrice vragen om na te kijken of je paard goed is opgezadeld. Het is dus niet de bedoeling dat medewerkers of pensionklanten jouw lespaard gaan zadelen!
Na afloop van de les breng je het paard terug naar de stal, haalt het zadel eraf en brengt dit gelijk terug naar de zadelkamer. Bit spoel je af bij de wasplaats of in de emmer bij de zadelkamer. Als iedereen de spullen netjes opgeborgen heeft, nog een borstel over de zweetplekken heeft gehaald en een dikke knuffel aan het paard heeft gegeven is het wachten op je volgende paardrijles!

Ben je ge√Įnteresseerd in onze lessen, of wil je meer informatie, dan kan je telefonisch contact opnemen (na 18.00 uur) op telnr 0316 343434 of stuur een mail.
Opzeggingen kunnen uitsluitend schriftelijk of via de mail. Opzeggingen bij de leiding worden niet geaccepteerd.


Sidebar

Footer